----- Tennislessen ---------------
 
 
Wij, Ronald van den Broek en Lucienne Sigmond, verzorgen al een aantal jaren de tennislessen op TC Souburg. TC Souburg is een hele leuke en gezellige vereniging waar we met veel plezier op de baan staan. Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring en geven lessen / trainingen voor jeugd en senioren van elk speelniveau.

Wij hebben allebei van onze hobby ons beroep gemaakt. Ronald is begonnen in Dieren met tennis en Lucienne in Leeuwarden. In 1987 is Ronald naar Zeeland vertrokken om les te gaan geven en Lucienne is in 1993 vertrokken uit Schiedam richting Zeeland.

Onze opleidingen voor tennisleraar hebben we behaald bij de KNLTB, en heel toevallig bij dezelfde leraar.

We zijn zelf ook heel actief bezig geweest met wedstrijdtennis. We hebben wedstrijden gespeeld in toernooi- en competitieverband. Dit is een hele leuke tijd geweest waar we met veel plezier op terug kunnen kijken.

Naast het geven van tennisles, willen we de sport tennis ook promoten door het geven van schooltennis. Kinderen kunnen dan kennis maken met tennis. Naast het schooltennis worden er middagen georganiseerd door de jeugdcommissie om deel te nemen aan bal- en slagvaardigheid. Hebben de kinderen dan de smaak te pakken dan kunnen ze lid worden van de vereniging en eventueel les nemen.
  Jeugd:

Tennis is een hele technische sport. Kinderen leren de sport spelenderwijs: gooien, vangen, wegslaan, terugslaan, en dit vooral samen. Ze beginnen op een klein veld met speciale ballen ( Rood) en kunnen op een dergelijk klein veld miniwedstrijdjes spelen.

Vanaf september 2013 is de KNLTB gestart met de --World Tour Rood en Oranje--. 1 keer in de maand spelen de kinderen wedstrijden in teamverband tegen kinderen van andere verenigingen soms ook tegen kinderen van de eigen vereniging. World Tour Rood zijn wedstrijden op miniveld en de telling gaat tot 7 punten en World tour Oranje is op 3/4 veld en dan gaat het om 2 gewonnen tiebreaks. Om een idee te geven hoe groot de velden zijn, bijgaand een plaatje met de kleuren:

 
                  (6 x 12 m)                 (lengte ingekort tot 18 m)                 (heel tennisveld)
 


TC Souburg heeft meegedaan met 2 teams in de World Tour Oranje en 1 team Rood. Ook hier is het weer belangrijk dat meedoen en plezier hebben voorop staat. Kinderen gaan van fase naar fase, van rood naar oranje naar groen naar geel. Door het spelen van wedstrijdjes leren ze de telling van tennis. Om kinderen kennis te laten maken met wedstrijdjes worden er interne toernooitjes georganiseerd door de jeugdcommissie waar alle jeugd die lid is van de vereniging aan deel kunnen nemen. Wil je meer weten over --World Tour Rood/Oranje competitie Groen en Geel-- dan kan je daarvoor terecht bij de jeugdcommissie.  Senioren

Wij geven natuurlijk niet alleen les aan de jeugd, maar uiteraard ook aan volwassenen. Van beginners tot wedstrijdspelers. Om blessures te voorkomen is het belangrijk om de tennisslagen technisch goed onder de knie te krijgen. Wij hebben verschillende doelgroepen op les. De een wil op een recreatieve manier de sport tennis beoefenen, een ander wil competitie gaan spelen. Door middel van wedstrijdvormen zal er tijdens de les/training steeds meer aandacht gegeven worden aan de tactiek. Als je competitie wil gaan spelen dan kan je voor informatie terecht bij de technische commissie. Jaarlijks organiseren wij het lesserstoernooi samen met de lessers van TV Veere. Je speelt onderlinge wedstrijden en voor degene die nog nooit een wedstrijd hebben gespeeld is dit een mooie gelegenheid. Op TC Souburg worden o.a. toss-avonden georganiseerd en jaarlijks vinden de clubkampioenschappen plaats. Genoeg activiteiten waar je aan mee kan doen en waar je de kans hebt om andere leden te ontmoeten en eventueel mee kan afspreken om een balletje te gaan slaan.


Groep van 4 personen
Groep van 2 personen
Privé les
fittennis: onder begeleiding van muziek werken aan je conditie met en zonder racket en bal
 
De tennislessen worden gegeven van maandag t/m vrijdag. Eind maart begin april starten we met de voorjaarslessen die doorlopen tot de zomervakantie en half augustus starten we met de najaarslessen die doorlopen tot eind november.

Het inschrijfformulier wordt op de site van TC Souburg geplaatst.
Vanaf februari kan er weer ingeschreven worden.

Eind maart begin april starten de tennislessen .

Je kunt hier inschrijvenRonald en Lucienne
Sponsors
 
klik hier voor meer informatie
 
SponsorKliks
 
“SponsorKliks,
 
Kantine
 
Informatie
 
Inschrijven kantinedienst