----- Actueel ---------------
ZOMERAVOND competitie
Van 10 mei tot en met 14 juni werd de zomeravondcompetitie gespeeld. Op het moment dat de zomer echt begon, was de competitie al afgelopen.


Als captain had ik een fraai team bestaande uit Judith Kamstra, Rosemary Kostman, Gert Jan van Gilst en ik uiteraard. Zes woensdagen op rij waren we op de baan. We waren ingedeeld in een poule met Sint Annaland, Mattemburgh en Lewedorp. Uit en thuis werd er gespeeld.


Onze eerste match vond plaats in Sint Annaland op Tholen. Een uur rijden, maar dan zie je ook wat. Onze tegenstander had een speelster uit het dorp zelf. De drie andere spelers kwamen uit nabijgelegen Brabantse plaatsen als Lepelstraat en Steenbergen. Alle punten bleven op Tholen. We hadden niet zoveel in te brengen tegen deze spelers; 4-0. Zelfs in de derde helft hebben we verloren. Tussen de twee partijen gingen onze tegenstanders al aan het bier. Dan gingen de scherpe kantjes er een beetje vanaf, zeiden ze. Een van de dames werkte bij een slager en zij had voor de catering gezorgd. Ook die was goed.


Vervolgens hadden we drie thuiswedstrijden. Eerst Mattemburgh. 2-2. Dat was een memorabele avond. Drie supertiebreaks. We spelen compact op de zomeravond. Nou, dat hebben we gemerkt. Bij de stand 40-40 volgt een beslissend punt. De ontvangende partij bepaalt op wie geserveerd wordt. Behalve in de mix. Daar serveert de man op de man en de vrouw op de vrouw. De damesdubbel ging helaas verloren; 3-6 4-6. Hetzelfde gold voor de herendubbel; 1-6 7-6 6-10. Maar we herpakten ons goed in de mix. Judith en Gert Jan; 7-6 3-6 10-7. Rosemary en ik; 4-6 6-3 en 10-5. Het was enerverend maar de volgende dag moest er weer gewerkt worden. Onze Brabantse gasten moesten nog terug naar Hoogerheide. Dat werd een latertje.


De volgende pot was tegen Lewedorp; 1-3. Die partij was verplaatst vanwege de finale van Ajax tegen Manchester United. Omdat Rosemary die avond verhinderd was, speelde Karin de Jager in haar plaats. Helaas verloren Karin en ik kansloos met 0-6 0-6. Judith en Gert Jan wonnen mede dankzij een supertiebreak; 6-4 6-7 10-7; klasse. De dubbels werden door Lewedorp gewonnen.


De partij tegen Sint Annaland werd een kopie van de eerste partij qua uitslag; 0-4. Maar we hadden wel meer in te brengen dit keer. Deze avond ging de tegenstander al voor de wedstrijd aan het bier. Tijdens de pauze nog maar eens en na afloop had de barkeeper het weer druk. Waarschijnlijk dronken ze al op hun kampioenschap, want dat zat er toen al aan te komen.


Dan naar Hoogerheide. Weer werd het 2-2. Ik had als captain iets gevaarlijks gedaan, partnerruil. Ik had Rosemary aan Gert Jan gekoppeld en Judith aan mijzelf. Zoiets is niet zonder gevaar, bleek. Waar Rosemary en G.J. de winst pakten; 6-2 7-5, verloren Judith en ik; 5-7 6-7. Van ruilen komt huilen. De herendubbel was voor ons; 6-4 6-1. De dames verloren nipt; 6-7 5-7. Weer lange partijen en na afloop was het weer erg gezellig. Maar ja, in Brabant brandt nog licht.


Tenslotte gingen we op 14 juni nog even naar Lewedorp; 4-0. Weinig over te melden.


Leuke competitie en je komt nog eens ergens. Zeker voor herhaling vatbaar.


Martien Schijvenaars
 
Kalender
 
 
Sponsors
 
klik hier voor meer informatie
 
SponsorKliks
 
“SponsorKliks,
 
Kantine
 
Informatie
 
Inschrijven kantinedienst