----- Actueel ---------------
Try-out SuperTiebreak Challenge
Op 22 december heeft de toernooicommissie o.l.v. Peter Olivier een try-out georganiseerd met het nieuwe fenomeen TiebreakTens (oftewel een Super Tiebreak). Hiervoor waren enkele wintertennissers (10 deelnemers) uitgenodigd om te bekijken hoe deze ‘verkorte’ spelvorm zou bevallen.

De opzet was om met 5 (willekeurige) dubbels onderling een super tiebreak te spelen. Een super tiebreak duurt veel korter dan een set, maar is spannender en vraagt een iets andere benadering van het tennis.

Tijdens de try-out bleek dat één super tiebreak gemiddeld maar 15 minuten duurt. Hierdoor waren alle onderlinge partijen in een mum van tijd afgewerkt. Het wisselen van tegenstanders verliep vrij vloeiend, waardoor de wachttijd slechts een paar minuten was.
Na een pauze van een half uurtje werd daarom besloten nogmaals (met andere dubbels) een speelronde af te werken.

Nadien is er met alle aanwezigen geëvalueerd wat hen bevallen was of werd aangegeven wat voor verbetering vatbaar was.

Conclusie: De toernooicommissie heeft besloten om deze spelvorm onder de naam < Super Tiebreak Challenge > op een zondag in juni op de jaarkalender te plaatsen. Dan zal er, afhankelijk van het aantal deelnemers, gekozen worden voor een ‘best of 3’ of 2 super tiebreaks.

Hopelijk kan deze spelvorm zorgen voor kortere, maar spannender wedstrijden.

De jaarkalender ligt momenteel ter goedkeuring bij het bestuur. Zodra deze definitief is vastgesteld zal dit bekend worden gemaakt via de posters in de kantine en via onze facebookpagina en website en /of nieuwsbrief.
Met sportieve groet,
Namens de toernooi commissie,
Peter Olivier


 
Sponsors
 
klik hier voor meer informatie
 
SponsorKliks
 
“SponsorKliks,
 
Kantine
 
Informatie
 
Inschrijven kantinedienst